Last van afzakkende schouderbandjes? Zo los je dit op!

Niks is irritanter dan een BH bandje dat telkens van je schouder af glijft. Sommige dames hebben rondere, soms wat afhangende, schouders waardoor de BH bandjes de neiging hebben naar beneden te zakken. Resultaat is veel hijsen gedurende dag en daar wordt natuurlijk niemand blij van! Maar hoe voorkom je dit?

Allereerst kun je letten op de kwaliteit van de elastieken van de bandjes. De betere lingeriemerken gebruiken betere elastieken die na meerdere keren dragen beter in vorm blijven en hun elasticiteit behouden. Wanneer de elasticiteit ui de elastiek gaat, zullen bandjes sneller afzakken. Daarnaast kan je letten op de manier waarop de bandjes aan de BH zijn gezet. Sommige merken plaatsen de bandjes meer naar binnen (met name door gebruik van een zijstukje in de cup) en zetten de bandjes aan de achterzijde dicht bij de sluiting vast. Hierdoor kunnen de bandjes minder makkelijk van de schouders af glijden. Lingeriemerken die hierop inspelen zijn bijvoorbeeld Ulla en PrimaDonna.

Naast deze twee kenmerken van de BH's, zijn er ook enkele hulpmiddeltjes op de markt. Ten eerste zijn er de siliconen shoulder pads die men tussen de huid en het BH bandje op de schouder plaatst. In principe werkt dit bij veel mensen en is het een prima oplossing. Alleen in de zomer (wanneer er veel topjes worden gedragen) is zo'n silicone pad onder je BH bandje natuurlijk niet zo elegant en kan het onder de pads gaan broeien, wat onaangenaam kan zijn. Mensen met een rubber allergie kunnen dit hulpmiddel beter niet gebruiken.

Naast de 'shoulder pads' zijn er handige 'Magic straps'. Dit zijn eenvoudige andjes die op de rug om de BH bandjes kunnen worden gezet en zo een 'racerback' creeeren. De bandjes kunnen zo onmogelijk afzakken en bovendien is het zeer handig tijdens het sporten en een eenvoudige oplossing voor racerback kleding.

Op December 19, 2016